tisdag 10 mars 2009

Snälla Hulken, slå mig inte mer ...

Orlando anses vara världens största nöjesparkstad och den inhyser bl a Disney Land, Sea World och en uppsjö andra balla parker. Målet var dock denna gång Universals två nöjesparker Island of Adventure och Universal Studios eftersom dessa anses innehålla dom grymmaste berg-och-dalbanorna just nu. 

Efter en timme och tre vägtullar så anländer vi till Orlando en solig och varm lördageftermiddag. Vi tar in på hotell och knatar den sista biten till Universals nöjeskomplex. 



Den delen av Orlando som vi anlände till i början gjorde oss oroliga att man höll på med kärnvapenprovsprängingar just idag, men det var bara att alla människor redan gått in dit vi skulle. Vi väljer att besöka Island of Adventure först och kliver kaxigt glada på den första attraktionen som vi stöter på. 



Efter en timmes kö får vi äntligen kliva på berg-och-dalbanan The Incredible Hulk. 



Den såg inte så värst inkredibel ut när vi såg den från kön; men när vi slungas iväg i en omänsklig acceleration så är det inte långt borta från gråt. Det finns inte en enda platå av lugn under hela resan och ingen tröst efteråt heller, men ändå en väldigt häftig upplevelse.


Precis 'utskjuten' och upp och ner.

Vi varvar ner med lite mer lugnare Jurassic Park grejer för att sen åka en till klart godkänd berg-och-dalbana där man hängande i luften vilvlar runt ett annat tågset. 


Ett mirakel! Jesus formar sig på himmelelen.

Efter att ha tagit ett lagom dåligt beslut om att prova en av vattenattraktionerna lämnar vi Island of Adventure totalt dyblöta till förmån för Universal Studios. Vi provar den mest kända berg-och-dalbanan som heter Revenge of the Mummy. Där slungas vi bakåt och framåt i mörker ackompanjerat med eld och andra effekter. Väldigt effektfullt, men inte så hemskt att vi gråter. 

Efter lite andra biattraktioner tillbringar vi kvällen, fortfarande lite blöta,  kvar på området. Vi ser Pat Benetar uppträda för att sedan hastigt röra oss vidare till City Walk där en drös av klubbar pumpar ut musik och dryckjom. 





Somnar sedan sent och drömmer om Hulken som manglar oss gula och blå samtidigt som det väller in väta i byxorna.

Inga kommentarer: