måndag 2 februari 2009

Falling down


Första dagen på det nya jobbet innebar en jungfrutur på den väg som jag förmodligen kommer åka och trängas på varje vardagmorgon och -kväll framöver. Det är tufft att längsta delen av jobbvägen heter Nasa Boulevard. Hela området här vid kusten kallas för övrigt the Space Coast. Inga raketer i trafiken men inga köer heller - underbart ändå med automatlåda.

Väl framme möts jag av en ganska typisk amerikansk arbetsplats (tänk Office Space). Ovan kan min lilla cubicle i ett rum som jag delar med Johnny (också datanörd - specialist på integrationer... huah) skådas.

Träffade en hel del trevligt folk. Lunchen blev en penne med kyckling och en massa olika ostar. 

Det har dock regnat hela dagen. Det kulminerade när jag skulle handla efter jobbet. Trots att affären ligger på andra sidan gatan utanför mitt hotell så måste man ta bilen - det finns liksom inte nåt smidigt sätt att ta sig över. Väl påväg till bilen med matkassarna så hör jag en amerikan som skriker "You're gonna get wet!" och det blev jag. 

Mataffären bjöd på inga överraskningar men fascinerande är att se allt som man kan köpa färdigt (färdighackad lök, skivade morötter, massor av olika pizzor).

Har fått veta var bästa Walmart-butiken ligger samt att april är bästa månaden här i Melbourne - varmt men lagom torrt. Sen blir det olidligt varmt och man vill inte befinna sig utomhus på flera månader. 

Oj vad det regnar nu då. Och mörkt har det blivit också.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, härla att du har en blogg! Jag är sjukt nyfiken på att se hur våra amerikanska kollegor ser ut, speciellt Dario (fast han sitter iofs väl inte där du är nu). Du måste sneaka in lite foton på dem :)


//Sigrun

Mia sa...

Alltså Dario ser helt okej ut...typisk italienare...däremot är jag nyfiken på "datanörden"! Ser han heelt utflippad ut med feta brillor eller?

Unknown sa...

Yo, jag är nyfiken på Stan från andra våningen. Har du bild på honom eller? ;-)

Lycka till i USandA